Facebook
Twitter
@OrientalHu tweetjei
Pinterest
Youtube
Flickr

Fatima keze

Válasszon termékeink közül!
Sorrend:
1-5, összesen 5 db

Ékszer vagy talizmán? Fatima keze fülbevaló és karkötő

piercingrendeles.hu.18.01.jpgHamsa kéz, Isten keze, Fatima keze – ha nem is tudod, hogy pontosan mit jelentenek ezek az elnevezések, kép alapján biztosan felismered, hogy mi az a szimbólum, ami mindhárom elnevezéshez köthető. Egy amulettről van szó, amit védelmező talizmánként hordanak azok, akik az ártó erőktől szeretnék megvédeni magukat.

A zsidók Mirjam kezének hívják, az araboknál Fatima keze, aki Mohamed próféta lánya volt. Ahol általános védelmi szimbólumként használják, ott nemcsak talizmán készül belőle, de felfestik ajtókra, házfalakra is. Emellett középkori jós eszköz is, ami megmutatja, hogy a nevünk milyen sorsot tartogat számunkra.

A Fatima keze karkötő és fülbevaló formájában is viselhető, hiszen egy igazán dekoratív tárgyról van szó. Egy emberi kézről megformált medál, aminek a közepéről egy szem tekint vissza ránk. A nyitott tenyeret gyakran szimmetrikusra formázzák a Fatima keze fülbevalókon és karkötőkön, ebben kap helyet a szem, aminek az a feladata, hogy visszaküldje az ártó szándékot és megvédje tulajdonosát a rossz erőktől.

Ha egy szép ékszerre vágysz, ha jelentéssel bíró medált szeretnél viselni, lépj velünk kapcsolatba, rendelj bátran Fatima keze karkötőt és fülbevalót!